Дуда розповів прем’єрам країн Африки про справжній мотив дій рф в Україні

Дуда розповів прем’єрам країн Африки про справжній мотив дій рф в Україні

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда розповів прем’єр-міністрам Руанди Едуарду Нгіренте та Мозамбіку Адріану Малеяні, що росія здійснює імперську, неоколоніальну політику, намагаючись збройною агресією підкорити український народ і заволодіти його природними багатствами і потенціалом.

Про це під час брифінгу для ЗМІ в межах 5-ї Конференції ООН щодо найменш розвинених країн, що проходить в Катарі, повідомив в понеділок президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив Дуда, в межах заходу ООН він провів зустрічі з прем’єр-міністрами африканських країн Руанда та Мозамбік. За його словами, Руанда є важливим економічним партнером Польщі, а Мозамбік найближчі два роки буде непостійним членом Радбезу ООН і в березні головує в цьому органі.

Читайте також: Дуда: росія веде неоколоніальну політику

За його словами, однією з тем була російська агресія в Україні. Він зазначив, що з лідерами африканських країн він говорив, як сусід (України – ред.) і як людина, “яка від самого початку російської агресії, а також і раніше, є свідком того, що відбувається, і знає якою є правда щодо російської агресії в Україні”.

Дуда говорив про те, що це була абсолютно неспровокована агресія, і що російська пропаганда, якої так багато в Африці і в ООН, є неправдивою.

“Що інформація, яка розповсюджується російськими формальними чи неформальними джерелами інформації, яка розповсюджується російськими ЗМІ, не має нічого спільного з правдою, і що це насправді російський імперіалізм, який показує своє обличчя. Це - російський імперіалізм, який є свого роду неоколоніалізмом, є волею підпорядкування собі українського народу і України, заволодіння його величезними природними багатствами і потенціалом українського суспільства й України, адже йдеться про намагання заволодіти цим потенціалом. Це є основним мотивом дій росії”,- наголосив Дуда.

Читайте також: Дуда: Для тривалого миру Україна має перемогти

Він додав, що переконував лідерів двох африканських країн у тому, що російський імперіалізм треба зупинити, оскільки для нього немає місця в XXI столітті.

“В цьому контексті це була дуже сильна розмова”,- констатував Дуда.

Президент РП також підкреслив, що з представниками арабського світу він обговорив в Катарі протидію російській дезінформації в цій частині світу. Він зазначив, що вплив російської пропаганди на Аравійському півострові є значним. Відтак, треба говорити правду про російську агресію в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський обговорив із главою Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі питання продовольчої безпеки та відкриття Україною продовольчих хабів в Африці.

Фото з ФБ Анджея Дуди

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-