Шольц: Виведення російських військ з України – основа для переговорів

Шольц: Виведення російських військ з України – основа для переговорів

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наголошує, що виведення російських військ з території України має стати основою для переговорів із рф.

Як передає Укрінформ із посиланням на Politico, про це він заявив у інтерв’ю CNN у програмі Fareed Zakaria GPS.

«На мій погляд, необхідно, аби путін зрозумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням і своєю імперіалістичною агресією, і що він повинен вивести війська. Це основа для переговорів», – сказав Шольц.

Канцлер визнав, що російсько-українська війна, яка триває вже рік, зайшла в глухий кут і завдає величезної шкоди Україні. Водночас він підкреслив, що не тиснутиме на Київ задля неприйнятних для України компромісів.

«Без українців не буде жодних рішень», – наголосив він, зазначивши, що путін явно недооцінив «силу України», а також єдність усіх її друзів у протистоянні російському вторгненню.

«Дуже важко судити, що буде далі в Україні, але є те, що абсолютно зрозуміло: ми продовжимо підтримувати Україну фінансами, гуманітарною допомогою, а також зброєю», – додав Шольц.

Водночас він похвалив президента США Джо Байдена та його лідерство під час нинішньої глобальної кризи. «Він дуже добре обізнаний у міжнародних відносинах, – сказав канцлер. – Думаю, він один з найбільш досвідчених президентів, який знає, як ідуть справи у світі, що дуже важливо в часи, які стають дедалі більш небезпечними».

Читайте також: Шольц на зустрічі з Байденом: Ми залишаємося непохитними у підтримці України

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц у промові до Бундестагу з нагоди річниці його ж виступу в німецькому парламенті, коли він оголосив про «злам часів», заявив, що Німеччина допомагатиме Україні у досягненні справедливого миру і обговорює з партнерами питання гарантій безпеки в майбутньому.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-