Міністр фінансів США вшанувала загиблих у війні з рф та відвідала київську школу

Міністр фінансів США вшанувала загиблих у війні з рф та відвідала київську школу

Фото
Укрінформ
Міністр фінансів США Джанет Єллен під час свого візиту до Києва вшанувала загиблих українських військовослужбовців та відвідала школу, яка, зокрема, фінансується завдяки американській допомозі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, глава Мінфіну у понеділок поклала квіти до стіни пам'яті загиблих за Україну.

«Тисячі цивільних загинули і багато життів було зруйновано. Попри це Україна лишається з гордо піднятою головою... Ми зобов'язалися зробити свій внесок у підтримку української гідності не лише на словах, але й на ділі. Ми продовжимо працювати з нашою коаліцією, щоби надавати військову, економічну і гуманітарну допомогу Україні. Ми продовжимо змушувати кремль платити ціну за цю незаконну війну», - заявила Джанет Єллен.

Міністр фінансів США вшанувала загиблих у війні проти рф та відвідала київську школу / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Очільниця Мінфіну також відвідала київську школу, де фінансування США дає змогу продовжувати навчання дітей і виплачувати заплати вчителям попри жорстоке вторгнення росії.

«Для мене велика честь бути сьогодні в Києві з вами. Попереду будуть важкі дні. Багато з вас минулого року зазнали більше страждань, ніж більшість людей за все своє життя. І все ж ви сказали мені, що те, що ви пережили, лише зміцнює вашу рішучість», - відзначила вона.

Читайте також: Зеленський зустрівся із главою Мінфіну США

Під час відвідування школи міністр оголосила про виділення перших 1,2 млрд доларів з 10 млрд прямої бюджетної підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками зустрічі з Джанет Єллен Премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що США погодилися до вересня 2023 року виділити Україні понад 10 млрд дол. на покриття дефіциту бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-