Шольц: Війну продовжує не західна зброя, а путін

Шольц: Війну продовжує не західна зброя, а путін

Укрінформ
Затягує російську війну не озброєння, яке передають Україні партнери, а президент рф володимир путін, який не бажає завершувати її.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це не наша зброя подовжує війну, а навпаки. Чим раніше путін побачить, що його імперіалістичні цілі не реалізуються, тим більше шансів на завершення цієї війни», - сказав Шольц.

Він підкреслив, що «путінський ревізіонізм не переможе». За словами канцлера, Україна об’єднана як ніколи, ЄС згуртований як ніколи та стоїть поряд з Україною, а НАТО зміцнюється і розширюється.

Шольц також наголосив на необхідності притягнення до відповідальності винних у скоєнні воєнних злочинів в Україні. «Без відповідальності немає надії на довготривалий мир», - сказав він.

Канцлер додав, що західні суспільства цілком розуміють необхідність допомагати Україні та довіряють своїм урядам у тому, що вони роблять. путін, як сказав Шольц, не міг очікувати такої солідарності.

Читайте також: Білий дім анонсував візит Шольца до Вашингтона на початку березня

Німецький канцлер сказав, що дуже радий був би бачити Президента Володимира Зеленського в Мюнхені, але чудово розуміє, де він має бути цими днями – в Києві.

Як повідомлялося, Президент України виступив онлайн на Мюнхенській безпековій конференції першим, перед Шольцом.

Фото: @MunSecConf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-