Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним

Парламент Словаччини визнав російський режим терористичним

Укрінформ
Парламент Словаччини вкотре ухвалив резолюцію, в якій засуджує російську агресію в Україні, включаючи напади на цивільне населення, цивільні цілі та енергетичну інфраструктуру, і висловлює підтримку незалежності та територіальній цілісності України.

Водночас резолюція називає чинний російський режим терористичним, а росію – країною, яка підтримує тероризм, передає Укрінформ із посиланням на TASR.

Депутати також засудили прямі та непрямі погрози росії застосувати ядерну зброю.

У резолюції йдеться, що парламент Словаччини не визнає ні нещодавно проведені росією псевдореферендуми в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, ні їх результати, і вважає, що ці території залишаються частиною України.

Парламент також висловив підтримку зусиллям щодо створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів російської агресії та злочинів проти людяності і воєнних злочинів.

Читайте також: Словаччина продовжила тимчасовий захист для українців

Крім того, парламент країни засудив гібридну війну росії в Словаччині, закликавши відповідні органи влади не недооцінювати загрозу та вжити заходів проти неї в інтересах збереження безпеки та демократії в Словаччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-