Зеленський представив колективу СБУ нового очільника

Зеленський представив колективу СБУ нового очільника

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський представив голову Служби безпеки України Василя Малюка керівному складу СБУ.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Від початку повномасштабного вторгнення Василь Васильович Малюк довів, що є патріотом, професіоналом і саме тією людиною, яка повинна керувати Службою безпеки нашої держави", - підкреслив Зеленський.

Відео: Офіс Президента

Президент також запевнив, що СБУ "фундаментально та динамічно змінюється, стає міцною та сучасною".

«Ворог знає, що ці фахові люди, які перебувають тут, не дадуть йому жодного шансу. І тому дуже вас боїться. Головне – усе це забезпечити й не втратити до кінця війни та після нашої перемоги. Тому що випробувань у нашій державі буде дуже багато», – цитує главу державу його пресслужба.
Президент також підкреслив, що нині СБУ веде боротьбу з колаборантами.
«Я дуже вірю, що з цими питаннями ви, Василю Васильовичу, і ваші колеги розберетеся», – сказав він.
Зеленський відзначив роботу працівників Служби безпеки, зокрема тих, хто веде боротьбу з ворогом на тимчасово окупованих територіях України.
Зі свого боку Малюк подякував Президентові за довіру й пообіцяв, що весь особовий склад СБУ його не підведе, оскільки розуміє рівень відповідальності та викликів.
«Зараз СБУ працює системно: від проведення унікальних спецоперацій до документування воєнних злочинів російської федерації», – заявив очільник спецслужби.
Малюк наголосив, що зараз неприпустима жодна імітація активної роботи.
«Сьогодні це справжня оперативна бойова робота, контрдиверсійні, антитерористичні операції. І ті, хто не встиг перейнятися цим, – вибачте, з ними будемо прощатися», – сказав він.
За словами голови СБУ, особливий акцент сьогодні зроблено на контррозвідці, але водночас Служба безпеки активно бореться і з внутрішнім ворогом.
«Має бути повний контроль оперативної обстановки та своєчасне виявлення будь-яких системних загроз управлінню державою. І не лише виявлення, а й швидке оперативне реагування, документування й затримання негідників», – переконаний Малюк.
Він також пообіцяв, що СБУ зробить усе можливе й неможливе, щоб пришвидшити перемогу над російськими загарбниками.
Присутні на заході також вшанували хвилиною мовчання працівників спецслужби, які загинули, виконуючи важливі завдання на тимчасово окупованих територіях, у Бахмуті та інших містах, де триває запекле протистояння з російським агресором.
Читайте також: Зеленський вніс зміни до складу РНБО

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого за поданням Президента Володимира Зеленського підтримала призначення Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України. До цього він був тимчасовим виконувачем обов‘язків керівника СБУ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-