Кабмін звільнив шістьох заступників міністрів

Кабмін звільнив шістьох заступників міністрів

Оновлено
Укрінформ
Уряд звільнив з посад п’ятьох заступників міністра внутрішніх справ та першого заступника Міністра економіки Дениса Кудіна.

Як передає Укрінформ, про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

За його даними, Кабінет міністрів звільнив: Дениса Кудіна – з посади першого заступника міністра економіки; Мері Акопян, Ігоря Бондаренка, Сергія Гончарова, Богдана Драп’ятого, Катерину Павліченко – з посад заступників міністра внутрішніх справ.

Крім того, Кабмін звільнив з посади заступника голови Державного агентства розвитку туризму з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ольгу Рабійчук.

Як повідомляли раніше в МВС, заяви про відставку подали п'ять заступників міністра: Бондаренко, Павліченко, Драп'ятий, Акопян і Гончаров. Там також зазначали, що це звична процедура, вона прописана у Законі «Про центральні органи виконавчої влади»: коли звільняється міністр, то подають у відставку перший заступник та всі заступники міністра. МВС втратило керівництво за трагічних обставин, однак закон передбачає, аби заступники пішли саме за такою процедурою.

Читайте також: Після катастрофи у Броварах фахівці перевіряють усі гелікоптери Airbus - Клименко

Після загибелі глави МВС Дениса Монастирського унаслідок катастрофи гелікоптера у Броварах 18 січня уряд призначив Ігоря Клименка в.о. міністра внутрішніх справ. 6 лютого Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зареєстрував у парламенті подання про призначення Клименка на посаду міністра внутрішніх справ, а 7 лютого Верховна Рада підтримала це призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-