Іноземні посли висловлюють співчуття з приводу загибелі керівництва МВС

Іноземні посли висловлюють співчуття з приводу загибелі керівництва МВС

Укрінформ
Іноземні посли та дипломатичні представництва в Україні висловлюють співчуття з приводу загибелі керівництва Міністерства внутрішніх справ в авіакастрофі у Броварах.

Відповідні заяви посли та посольства публікують у соціальних мережах, повідомляє Укрінформ. 

«Шокована трагічною загибеллю керівництва МЗС України, а також мирних жителів після аварії гелікоптера в Броварах. Я добре знала міністра Монастирського і його першого заступника Єніна. Мої щирі співчуття їхнім родинам і нашим партнерам з українського уряду з приводу цієї втрати», - зазначила посол Великої Британії Мелінда Сіммонс. 

Співчуття загиблим в авіакатастрофі висловила посол Німеччини Анка Фельдгузен: «Приголомшена новиною про те, що міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський і наш друг Євген Єнін, його перший заступник, загинули в аварії гвинтокрила. Серед загиблих і потерпілих інші співробітники МВС, а також діти. Мої глибокі співчуття родинам жертв і колегам з МВС». 

Крім того, свої співчуття висловив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський: «Страшні новини з України: щонайменше 16 загиблих, у тому числі міністр внутрішніх справ та його заступник в аварії вертольота в Києві. Мої глибокі співчуття родинам загиблих». 

Також про шок від новин про авіакатастрофу заявило посольство Польщі: «Шоковані сьогоднішньою катастрофою гвинтокрила МВС України у Броварах під Києвом, висловлюємо щирі співчуття близьким загиблих. Ми з вдячністю згадуємо співпрацю зі світлої пам’яті міністром Денисом Монастирським, світлої пам‘яті заступником міністра Євгеном Єніним та членами їх команди, які загинули в аварії – особливо після агресії росії проти України. Хай добрий Господь прийме їх душі у вічне життя!» .

Свої співчуття з приводу загибелі Дениса Монастирського висловив також глава МВС Польщі Маріуш Камінський.

“Я глибоко шокований інформацією про трагічну загибель міністра Дениса Монастирського та ще двох членів керівництва МВС України. Висловлюю глибокі співчуття родинам загиблих та всьому українському суспільству. Прощавайте, друзі”,- написав у Твіттері Камінський.  

Свої співчуття українському народові з приводу загибелі українських колег у Твіттері висловив також голова Державної пожежної служби Анджей Бартковяк. 

На трагедію у Броварах відгукнулася також генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

“Висловлюю найглибші співчуття українській владі та народу у зв’язку з аварією гелікоптера сьогодні вранці, внаслідок якої загинули 16 осіб, у тому числі міністр внутрішніх справ. Мої думки з жертвами та їхніми родинами”, - написала вона у Твіттері.  

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас та посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк також висловили співчуття близьким жертв авіакатастрофи у Броварах.

«Із жахом дізнався про смерть міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського та його заступника Євгенія Єніна. Вони були чудовими партнерами та друзями. Мої глибокі співчуття рідним і близьким», - написав Маасікас у Твіттері.  

Своєю чергою посол США зазначила, що приголомшена і засмучена жахливою новиною з Броварів «Мої глибокі співчуття близьким міністра Монастирського, першого заступника Єніна, а також усіх загиблих і постраждалих у ранковій катастрофі. Наші серця - з громадою Броварів та нашими друзями й партнерами в МВС України», - зауважила у Брінк у Твіттері

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня у Броварах унаслідок падіння гелікоптера загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ – міністр, перший заступник міністра та державний секретар. Наразі кількість жертв авіакатастрофи сягнула 18 осіб, з них троє дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-