Свириденко представила президенту Бразилії українську формулу миру

Свириденко представила президенту Бразилії українську формулу миру

Укрінформ
Формулу миру для світу, запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським, обговорили новообраний президент Федеративної Республіки Бразилія Луїз Інасіу Лула да Сілва та перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Їхня зустріч відбулася напередодні церемонії інавгурації Луїза Інасіу Лули да Сілва у Бразилії, передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал.

Як наголошувалося під час зустрічі, світу необхідні непорушні гарантії - безпекові, продовольчі, енергетичні тощо, і міжнародне право та міжнародно визнані кордони ніколи і ніким не повинні ставитись під сумнів. Свириденко висловила сподівання, що Бразилія підтримає запропоновану формулу, що буде вагомим внеском у досягнення миру в Україні та світі.

Також під час зустрічі обговорювалося посилення економічної співпраці між країнами, участь Бразилії у відбудові України.

Читайте також: Єрмак: Саміт з обговорення української формули миру може відбутися на платформі ООН

Церемонія інавгурації президента Федеративної Республіки Бразилія розпочнеться 1 січня 2022 року о 20:00 за київським часом.

Як повідомлялося, Луїз Інасіу Лула да Сілва був обраний президентом Федеративної Республіки Бразилія на загальнонаціональних виборах 30 жовтня 2022 року. Лула да Сілва вже очолював Бразилію два термін поспіль – в 2003-2011 роках. У грудні 2009 року під час офіційного візиту Лули да Сілви в Україну було підписано низку двосторонніх угод, зокрема, Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Бразилії про повітряне сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-