КСУ розглядає конституційність призначення іноземців до наглядових рад держпідприємств

КСУ розглядає конституційність призначення іноземців до наглядових рад держпідприємств

Укрінформ
Велика палата Конституційного Суду розпочала розгляд подання стосовно конституційності правових приписів щодо зайняття іноземцями посад незалежних членів наглядових рад державних підприємств.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Як зазначається, за поданням 48 народних депутатів КСУ розпочав розпочав розгляд справи щодо конституційності окремих положень Господарського кодексу України, закону „Про управління об’єктами державної власності“, а також окремих постанов Кабінету Міністрів.

Під час пленарного засідання суддя-доповідач у справі Василь Лемак поінформував, що автори клопотання оскаржують правові приписи, якими унормовано існування інституту незалежних членів наглядових рад, а також які уможливлюють призначення іноземців до складу наглядових рад державних підприємств господарських товариств, у статутному капіталі яких частка держави перевищує 50 відсотків.

Суддя-доповідач також повідомив про наявні в матеріалах справи відповіді на запити щодо питань, порушених у конституційному поданні.

Читайте також: Парламент призначив свого представника у Конституційному Суді

Під час пленарного засідання КСУ дослідив матеріали справи на відкритій частині та перейшов до закритої частини для ухвалення рішення.

На пленарному засіданні Великої палати Суду були присутні постійний представник Верховної Ради у КСУ Максим Дирдін і представник суб’єкта права на конституційне подання Сергій Власенко.

Як повідомлялося, у червні 2020 року до КСУ надійшло подання 48 народних депутатів, представників партії «Батьківщина» та групи «За майбутнє», у якому вони просять визнати неконституційним призначення іноземців до наглядових рад держкомпаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-