Зеленський подякував усім, хто поширив заблоковане ФІФА звернення

Зеленський подякував усім, хто поширив заблоковане ФІФА звернення

Укрінформ
Президент України висловив вдячність футболістам і світовим ЗМІ, які поширили його звернення, заплановане до демонстрації перед фіналом Чемпіонату світу з футболу, але заблоковане ФІФА.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

"У Катарі відбувся фінал чемпіонату світу з футболу – емоційний фінал. Саме в цьому і є сенс футболу: кожен має шанс на перемогу, кожен може показати, що він найсильніший. Але змагання – на полі для гри, а не на полі битви. І найгірше, що може трапитися, – це червона картка, а не червона кнопка. Коли людей об’єднує футбол, людей об’єднує мир. Саме тому для сьогоднішнього дня я підготував спеціальне звернення від України до всього світу. До всіх, хто цінує мир і життя", - зазначив Президент.

Він підкреслив, що хоч ФІФА й заблокувала це звернення для показу на стадіоні перед фінальною грою, але світ усе одно почув його заклик.

"Наші футболісти поширили відео. Ярмоленко і вся збірна України, Шевченко, Шовковський, Модрич, Срна, Гвардіола, Рац і багато-багато інших прекрасних гравців. Я дякую всім! Держави-партнери підтримали. Тисячі світових ЗМІ поширили", - сказав глава держави.

Читайте також: Відмова ФІФА показати виступ Зеленського проявила лицемірство гасла «Спорт поза політикою» - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, лідери національної збірної України з футболу опублікували в соцмережах виступ Президента України Володимира Зеленського, записаний спеціально для трансляції перед фіналом мундіалю.

Планувалося, що Зеленський має виступити з промовою перед поєдинком Аргентини і Франції, але ФІФА цю пропозицію заблокувала.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-