Луньова стала співголовою Консультативної ради при уповноваженому ВР з прав людини

Луньова стала співголовою Консультативної ради при уповноваженому ВР з прав людини

Укрінформ
Співголовою Консультативної ради при уповноваженому Верховної Ради України з прав людини стала Альона Луньова.

Як передає Укрінформ, про це уповноважений ВР Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

За його словами, сьогодні в будівлі Офісу уповноваженого відбулося перше установче засідання Консультативної ради з нагоди 74-ї річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини 1948 року.

"Виступив з вступним словом та привітав усіх з Днем прав людини. Наголосив, що правозахисна діяльність є важливою складовою в захисті прав людини та поновленні порушених прав", - зазначив Лубінець.

Він повідомив, що гостями на установчому засіданні Консультативної ради були омбудсман Австралії та керівник Міжнародного інституту омбудсмана Кріс Фільд, а також парламентський омбудсман з питань охорони здоров’я Сполученого Королівства Роб Беренс.

Читайте також: ВР призначила Кубракова віцепрем'єром - міністром інфраструктури і регіонального розвитку

"Під час засідання обрали співголову Консультативної ради, нею стала Альона Луньова. Також секретаря Консультативної ради, ним став Михайло Спасов", - зауважив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня стало відомо, що в Україну з офіційним візитом прибули президент IOI, омбудсмен Західної Австралії Кріс Фільд та парламентський омбудсмен з охорони здоров’я Роберт Беренс із Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-