Президент Грузії: Ми підтримуємо Україну в межах своїх можливостей

Президент Грузії: Ми підтримуємо Україну в межах своїх можливостей

Укрінформ
Грузія повністю солідарна з Україною та підтримує її в межах своїх можливостей.

Про це заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі на брифінгу під час візиту до Польщі, передає Укрінформ з посиланням на Новини-Грузія.

«Ми знаємо, яку ціну Україна сьогодні платить за свободу та незалежність, тому що Грузія теж платила життями своїх людей… І майбутнє у нас одне», - сказала Зурабішвілі, запросивши президента Польщі Анджея Дуду приїхати до Тбілісі та побачити «як солідарність проявляється людьми на вулицях міст».

За її словами, Грузія не може не підтримувати Україну в міру своїх можливостей.

«Ми всі знаємо, що Грузія не має потенціалу вплутуватися в цю війну, це було б неправильно», — додала Зурабішвілі. При цьому вона зазначила, що Україна має економічну та соціальну підтримку від Грузії, і підтримку всенародну.

«Сьогодні справді скрутний час для всіх, для України, для всієї Європи, для всього світу. росія вкотре показала своє справжнє обличчя, розкрила своє експансіоністське, імперіалістичне та агресивне обличчя, і вже десять місяців триває ця жорстока і несправедлива війна проти України… але Україна показала, що таке єдність… Вона захищає не лише свою свободу, а й свободу Європи , а Грузія - частина цього простору», - сказала Зурабішвілі.

Президент Грузії закликала політиків на своїй батьківщині брати приклад об'єднання з України.

«Коли країна єдина, коли поляризація відкладається вбік, можна витримати будь-що…», — зазначила Зурабішвілі.

Читайте також: Під Бахмутом загинули п'ятеро грузинських добровольців

Політиків на заході президент Грузії закликала «не робити старих помилок».

«Прийде час, коли настане час переговорів. Дуже важливо, щоб тоді міжнародне співтовариство не припустилося помилок, які були допущені свого часу з Грузією (після серпня 2008) і з Україною після окупації Криму… росія має змиритися з тим, що кожна країна має свої кордони… Це буде результат війни, яка змінить світ», - сказала Зурабішвілі.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі раніше на засіданні уряду висловив співчуття у зв'язку із загибеллю грузинських добровольців, які воюють на боці ЗСУ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-