Financial Times назвала Зеленського «Людиною року»

Financial Times назвала Зеленського «Людиною року»

Укрінформ
Впливове британське видання Financial Times назвало Президента України Володимира Зеленського «Людиною року».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Твіттер-акаунт видання.

Зазначається, що Зеленський став «втіленням мужності та стійкості українського народу у боротьбі проти російської агресії». Його рішення залишитися в Києві, а не погодитися на пропозицію про евакуацію, було одним із найважливіших моментів у війні, пише видання.

«Я більш відповідальний, ніж сміливий. Я просто ненавиджу підводити людей», — сказав Зеленський виданню.

У статті на сайті видання зазначається, що 44-річний Зеленський «заслужив місце в історії завдяки своєму надзвичайному прояву лідерства та сили духу».

При цьому наголошується, що Україна «здивувала світ, відбивши російську атаку на Київ та здійснивши контрнаступ у Харківській та Херсонській областях» та повернувши собі «половину території, яку війська рф захопили цього року».

«Подібно до того, як Вінстон Черчилль виступив по радіо, щоб згуртувати свою країну під час бліцкригу, Зеленський використовував соціальні мережі для невпинної кампанії з отримання західної військової та фінансової підтримки, перетворюючи тяжке становище свого народу на моральний важіль впливу на лідерів Європи та США. Він переконав європейців взяти на себе величезні витрати на протистояння путіну і запропонувати Києву шлях до членства в ЄС», - йдеться у статті.

Як зазначає FT, на цьому шляху Зеленський «став прапороносцем ліберальної демократії в більш широкому глобальному протистоянні авторитаризму, яке може визначити хід ХХІ століття».

У статті також розповідається, що на початку російського вторгнення була спроба штурму Офісу Президента. Зеленський разом із персоналом та охоронцями був переміщений до підземного бункера. Спроба штурму загарбникам не вдалася, але вони «були близькі до цього».

Лідери ЄС, зазначає FT, були нажахані, коли Зеленський сказав їм по відеозв'язку, що це може бути останній раз, коли вони бачать його живим. «Але пізніше тієї ж ночі Зеленський, стоячи просто неба біля президентського офісу в оточенні своїх найближчих радників, зробив заяву за допомогою відеоселфі, яку хотіли почути мільйони українців: «Президент тут. Ми всі тут. Наші солдати тут», - йдеться у матеріалі.

У ньому зазначається, що Президент України неодноразово намагався зателефонувати путіну напередодні вторгнення, аби сказати, що воно буде «великою помилкою та великою трагедією», але російський лідер не відповідав на його дзвінки.

«Ми воюємо проти божевільних людей», - сказав Зеленський про російське керівництво.

Також вказується, що Зеленський «непохитний у тому, що Україна має звільнити всі свої території від російської окупації, інакше війна просто відновиться пізніше».

Водночас, як зазначає FT, під час війни колишній комедійний актор Володимир Зеленський «все ще знаходить моменти для гумору, так само як мільйони українців знаходять розраду, ділячись у соціальних мережах мемами і жартами про російських нападників».

Зокрема, у статті розповідається про ситуацію, що виникла минулого тижня, коли внаслідок російських ракетних ударів мільйони українців, зокрема у столиці, залишилися без водопостачання більш ніж на 24 години після відключення електроенергії. «Офіс Президента не став винятком. Зеленський зі сміхом згадує, як відвідувач його офісу попросив скористатися його туалетом. «Я відмовив. Сказав: «Я знаю, яким він буде через кілька годин». Це було дуже смішно», - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Бажання українців відновити свій дім завжди було більшим за терор окупантів – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, торік FT назвало мільярдера Ілона Маска «Людиною року».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-