Штайнмаєр: Перемир'я зараз означатиме, що росія залишить собі окуповану територію

Штайнмаєр: Перемир'я зараз означатиме, що росія залишить собі окуповану територію

Укрінформ
Перемир‘я зараз не є можливим, адже означатиме, що росія залишить собі окуповану територію.

Про це заявив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв‘ю Deutsche Welle, передає Укрінформ.

"Усі рекомендації укласти перемир'я зараз, звичайно, несерйозні, тому що перемир'я на даному етапі виправдало б несправедливість, яка вже сталася. Перемир'я зараз означатиме, що росія залишить собі окуповану територію. Це означає, що порушені кордони, зневажається міжнародне право і відбувається захоплення земель - що все це буде дозволено», - заявив глава держави.

Штайнмаєр засудив нещодавні атаки росії на мирних жителів і на постачання газу та електроенергії в Україні.

«Я думаю, що це частина воєнної стратегії, яку ми тут бачимо. Ми маємо не просто жорстоку, агресивну війну, яка ведеться проти української армії. Але ми маємо – і це стає помітніше, чим ближче до зими – жорстоку атаку на критичну інфраструктуру і, звичайно, на мирне населення», - сказав президент.

Читайте також: Фіктивний мир лише посилить голод путіна - Штайнмаєр

Він висловив глибоку стурбованість становищем людей у зоні бойових дій: «Ми бачили, з чим можуть зіткнутися люди в Україні: труднощі, темрява та холод».

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр у програмній промові в офіційній резиденції у замку Бельвю заявив, що путін у своїй імперській одержимості не просто порушив правила, а перевернув усю шахівницю та зруйнував увесь європейський безпековий порядок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-