Іноземні дипломати вітають Україну з Днем Гідності та Свободи

Іноземні дипломати вітають Україну з Днем Гідності та Свободи

Оновлюється
Укрінформ
Закордонні диппредставництва вітають українців із Днем Гідності та Свободи.

Про це передає Укрінформ.

Представництво Європейського Союзу в Україні привітало українців з Днем Гідності та Свободи і запевнило у підтримці до перемоги у війні.

«Сьогодні ми згадуємо українців, які на Майдані встали на захист свободи, гідності, європейських цінностей, що ми поділяємо. На тлі війни росії, українці зі зброєю захищають спільні цінності гідності й свободи. Ми будемо продовжувати стояти на боці України до перемоги й надалі», - зазначається у Твіттері Представництва ЄС.

***

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у День Гідності та Свободи подякувала українцям за мужність і силу духу, а Кобзареві - за заклик ”Борітеся – поборете!”.

«У День Гідності та Свободи увесь світ вшановує борців героїчної та нескореної держави! Вважаю за обов’язок подякувати вам за мужність, силу духу і щиру відданість Батьківщині! Як і Тарасу Шевченку за дорогі душі слова: ”Борітеся – поборете!” Слава Україні!» - процитували Фельдгузен у Твіттері посольства Німеччини в Україні.

***

Посол США в Україні Бріджит Брінк з Майдану Незалежності привітала українців з Днем Гідності та Свободи.

«У День Свободи та Гідності ми вшановуємо мужність та бачення свого майбутнього українського народу… Ваша мрія про цілісну, вільну та мирну Україну у складі Європи вивела вас на вулиці тієї ночі, і я бачу, як вона спонукає вас по сьогоднішній день відважно захищати наші спільні цінності. В той час коли росія знову намагається вкрасти майбутнє України, я хочу, щоб ви знали, що народ Сполучених Штатів, включно зі мною, визнають вашу силу та відданість праву вибирати та визначати власну долю», - сказала Брінк у відеопривітанні, оприлюдненому у Твіттері.

Вона констатувала, що боротьба за майбутнє не завершена, і українці знову, як і дев’ять років тому, борються за свої домівки і свою землю, за свої життя і своїх близьких. «Ми залишаємося вашим партнером та підтримуватимемо вашу боротьбу з тими, хто працює на нищення волі України та її народу», - запевнила посол США.

Як повідомлялося, в Україні 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Його встановлено указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-