Політика Польщі вирвала з геополітичного сну багато країн - прем'єр

Політика Польщі вирвала з геополітичного сну багато країн - прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький наголосив, що чинна польська влада не мовчатиме, аби лише не дратувати росію.

Про це він написав у Фейсбуці напередодні Дня незалежності Польщі, передає Укрінформ.

“Ми не робимо помилок наших попередників, які мовчали, щоб не дратувати російського ведмедя. Наша політика дієва – вона вирвала з геополітичного сну багато країн Європи, і ... уряди погоджуються, що ми маємо рацію!” - заявив Моравецький.

Свій допис він проілюстрував фотографією, зробленою під час спільного з прем’єр-міністром Словаччини Едуардом Гегером відвідання полігону Нова Демба на південному сході РП, де 9 листопада завершилися найбільші в цьому році військові навчання Вишеградської групи Puma-2022.

В іншому дописі він підкреслив, що Польща має створити настільки потужну армію, щоб їй "не доводилося воювати, а лише відлякувати противника своєю силою". Глава польського уряду підкреслив, що для цього потрібен стабільний бюджет. Тож наступного року Польща витратить на армію 100-130 мільярдів злотих, тобто 3-4% ВВП.

Читайте також: Польща і країни Балтії запропонували нові санкції проти росії

Як повідомлялося, у військових маневрах Puma-2022 узяли участь майже 2 000 військовослужбовців і близько 300 одиниць військової техніки. Крім підрозділів з країн V4 у навчаннях узяли участь підрозділи з Великої Британії і США. Паралельно з навчаннями Puma-2022 проводилися також командно-штабні навчання System-22, Gepard-22 і San-22.

Польща є головним логістичним хабом допомоги для України під час повномасштабної російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-