Кондратюк закликала іноземних політиків приїздити в Україну – війна близько до кордонів ЄС

Кондратюк закликала іноземних політиків приїздити в Україну – війна близько до кордонів ЄС

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликає спікерів та віцеспікерів парламентів світу відвідувати Україну, щоб особисто побачити наслідки воєнних злочинів російської федерації.

Відповідний заклик вона висловила під час спільного брифінгу зі спікеркою Сейму Литовської Республіки Вікторією Чміліте-Нільсен в Ірпені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз без міжнародних партнерів, без союзників, без справедливого покарання і репарацій, які має сплатити російська федерація, ми не впораємося. Для нас важливі візити кожної делегації. Ми хотіли б бачити якомога більше спікерів, віцеспікерів країн Європейського Союзу та світу в Україні", – сказала Кондратюк.

Вона відзначила важливість того, щоб іноземні політики на власні очі бачили російські воєнні злочини, спілкувалися з людьми. "Важливо, щоб різні політики могли відчути, що таке війна. Насправді війна дуже близько до всіх кордонів Європейського Союзу. Відповідальність кожного і кожної зараз надвисока", – наголосила віцеспікерка українського парламенту.

Читайте також: росію може розвалити право на самовизначення всіх корінних народів – Кондратюк

Як повідомлялося, 10 листопада Кондратюк разом із литовською парламентською делегацією на чолі зі спікеркою Сейму Литви здійснили поїздку на Київщину.

У Бородянці політики відвідали центральну площу, оглянули руйнування адміністративних будівель, закладів культури, освіти, зокрема Бородянський ліцей №1. У Бучі – храм Святого Апостола Андрія Первозваного, де після деокупації міста була знайдено місце масового поховання цивільних громадян, вбитих російськими загарбниками. В Ірпені – зруйнований дитячий садочок №12 "Радість", який розташовується на вулиці Миру, а також "кладовище автомобілів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-