Результати проміжних виборів у США для України і світу є позитивними - експерт

Результати проміжних виборів у США для України і світу є позитивними - експерт

Укрінформ
Результати проміжних виборів у США для України, Америки і світу в цілому є набагато кращими, аніж могли бути.

Таку думку висловив експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій, дипломат, радник міністра оборони України (2020) Олександр Хара на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Результати проміжних виборів у США є набагато кращими, аніж могли бути, для України, для Америки і для світу в цілому. Вони закладають добру основу для майбутнього Сполучених Штатів, передусім на (президентських - ред.) виборах 2024 року", - сказав Хара.

Він також спрогнозував, що суттєвих змін щодо підтримки України не відбудеться, припустивши водночас, що можуть змінитися параметри допомоги.

Читайте також: До Палати представників США переобрали двох померлих політиків - ЗМІ

"Я не думаю, що хтось буде принципово блокувати українські питання чи вимагати кардинальної зміни політики щодо України. Мені здається, те, чим ми були задоволені весь цей час - двопалатна і двопартійна пітримка - є і залишатиметься. Є окремі республіканці-трампісти, які будуть відігравати негативну роль, але вони точно не є більшістю, в них обмежені можливості для того, щоб нав'язати якусь іншу політику. Якби була "червона хвиля" і більше трампістів зайшло у Конгрес, то, безумовно, ситуація могла б бути набагато гіршою для нас", - вважає експерт.

Хара також назвав "вражаючими" результати демократів на проміжних виборах. За його словами, проміжні вибори - це завжди програш правлячої партії. У цьому контексті він зазначив, що рівень підтримки президента Байдена наразі становить близько 40%, а непідтримки - 56%. За його словами, на це вплинули проблеми з коронавірусом, уповільненням зростання економіки та інфляцією, яка стала ключовою проблемою для американців на цих виборах.

Читайте також: Трамп розчарований результатами проміжних виборів у США, але вважає їх перемогою республіканців

Тому, на думку експерта, результати для демократів на тлі внутрішніх проблем і надзвичайної поляризації американського суспільства доволі оптимістичні.

Як повідомлялося, проміжні вибори до Конгресу США відбулися 8 листопада. Американці переобирали усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату на наступні шість років.

За попередніми підсумками голосування, Республіканська партія поки що має більше місць у Палаті представників, ніж Демократична. У Сенаті спостерігається баланс сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-