Президент Фінляндії не бачить можливості перемовин із путіним

Президент Фінляндії не бачить можливості перемовин із путіним

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що російський диктатор володимир путін відповідальний за воєнні злочини в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє HS із посиланням на інтерв’ю Нііністьо програмі ВВС Hard Talk.

Зазначається, що, відповідаючи на запитання ведучого про те, чи вважає фінський президент свого російського колегу воєнним злочинцем, Нііністьо спочатку відповів, що “це питання зараз розслідується”.

Однак після згадки ведучого про воєнні злочини, вчинені росіянами у Бучі та Маріуполі, президент Фінляндії дав більш предметну відповідь.

“Здається, що так. Я думаю, що все виглядає так, що він відповідальний за те, що сталося, за злочинні дії”, - сказав Нііністьо.

Президента Фінляндії також запитали про його позицію щодо сподівань президента Франції Еммануеля Макрона та канцлера Німеччини Олафа Шольца досягти деескалації шляхом проведення перемовин з путіним.

“Я рішуче підтримую продовження зусиль Макрона та Шольца, якщо є шанс врятувати життя. Якщо є така можливість, її потрібно використовувати. На даний момент я такої можливості не бачу", - сказав Нііністьо.

Читайте також: Фінляндія допоможе із перевезенням українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Фінляндії заявив, що його країна не має наміру розміщувати на своїй території ядерну зброю після вступу до НАТО.

Фото: flickr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-