В умовах війни процес реформування СБУ поставили на паузу - депутат

В умовах війни процес реформування СБУ поставили на паузу - депутат

Укрінформ
Реформування Служби безпеки України на законодавчому рівні під час війни поставлено на паузу.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від парламентської фракції "Голос" Сергій Рахманін розповів у коментарі Укрінформу.

"В умовах війни цей процес був поставлений на паузу… Від цього проєкту не відмовилися, але сказати, що його опрацювання відбувається форсованими темпами, я не можу", – сказав Рахманін.

Читайте також: Рада дозволила СБУ керувати об'єктами державної власності, які їй належать

Водночас він розповів, що Верховна Рада під час війни шляхом законодавчих змін розширювала можливості Служби безпеки України. Зокрема, за його словами, було посилено контррозвідувальну діяльність СБУ. "Ці уточнення були. Можливо, будуть ще якісь. Але говорити про те, наскільки швидко буде рухатися цей законопроєкт (№3196-д "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України" – ред.), наскільки швидко буде реформуватися Служба безпеки України, я би не ризикнув", – додав депутат.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 28 січня 2021 року ухвалила у першому читанні проєкт закону №3196-д "Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України".

Реформа СБУ має багаторічну історію. Вона почалася ще за часів президентства Віктора Ющенка. У 2008-2009 роках Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення "Про Концепцію реформування Служби безпеки України" та "Комплексну цільову програму реформування Служби безпеки України". Було навіть зареєстровано відповідний законопроєкт, однак пізніше його зняли з розгляду. У 2015 році було оголошено про нову реформу. На ній наполягали міжнародні партнери. Однією з головних умов була ліквідація спецпідрозділів, які опікуються економічними злочинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-