путін може не приїхати на саміт G20 – помічник президента Індонезії

путін може не приїхати на саміт G20 – помічник президента Індонезії

Укрінформ
Президент рф володимир путін навряд чи приїде на Балі для участі у саміті "Групи двадцяти" (G20) на наступному тижні.

Як передає Укрінформ із посиланням на The Star, про це заявив у вівторок помічник президента Індонезії Сіті Рухайні Джухаятін.

"Існує велика ймовірність того, що президент путін не приїде, але це не означає, що росія не буде присутньою. Вона буде присутня, але це може бути не президент", - заявив він.

Раніше президент Індонезії Джоко Відодо запросив путіна на саміт, який пройде 15-16 листопада на Балі, але кремль поки що не підтвердив участь свого очільника. Ймовірна участь путіна у саміті була розкритикована після вторгнення рф в Україну, і кілька країн заявили, що не братимуть участь, якщо путін приїде особисто.

У вівторок Відодо заявив, що 17 лідерів уже підтвердили свою участь на саміті.

Президента України Володимира Зеленського також запросили взяти участь у саміті G20, хоча Україна не є членом цього об’єднання. Зеленський заявив, що його позиція залишається незмінною, і Україна не братиме участі у саміті G20 на Балі, якщо там буде президент російської держави-агресора путін.

Читайте також: путін боїться такої ж ганьби на саміті G20, як це було з лавровим – дипломат

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що росія як країна-агресор не може надалі бути частиною Організації Об'єднаних Націй та G20, оскільки кожен злочинець зобов'язаний відповідати за свої вчинки.

Міністерство закордонних справ України закликало виключити росію з G20 після того, як країна-агресор публічно визнала ціллю ракетних ударів інфраструктурні об’єкти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-