Зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна на саміті G20 була б позитивом для світу - посол України в Індонезії

Зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна на саміті G20 була б позитивом для світу - посол України в Індонезії

Укрінформ
Посол України в Індонезії Василь Гамянін вважає, що потенційна зустріч президента США Джо Байдена і китайського лідера Сі Цзіньпіна на саміті G20 була б позитивною для всього світу, оскільки на ній можуть бути обговорені глобальні проблеми, які потребують вирішення.

Таку думку дипломат висловив у ефірі Ukrlife.TV, передає Укрінформ.

«Якщо така зустріч (Джо Байдена і Сі Цзіньпіна – ред.) відбудеться, вона буде в будь-якому разі позитивною для світу. Через пандемію лідери багатьох країн не зустрічалися тривалий час, а це все-таки накладає певний відбиток – відсутність спілкування породжує сумніви, якісь надумані речі. Навіть телефон – це не те. Зустріч тет-а-тет або у вузькому колі – це насправді важливий інструмент розв'язання глобальних проблем», - сказав Гамянін.

Читайте також: Байден особисто візьме участь у саміті G20 в Індонезії - Білий дім

За словами дипломата, він не вважає Китай другим полюсом сили у світі, однак ця країна, безумовно, залишається глобальним гравцем і в плані економіки, і в плані політики.

«Будь-яка зустріч між лідерами держав, які перебувають у певній конфронтації – економічній чи радше ідеологічній, може вирішити принципові питання. Розбіжності між цими системами – демократичною та авторитарною – не знімуться ні однією зустріччю, ні десятьма. Але глобальні проблеми, перед якими стоїть світ, можуть бути обговорені і мають бути вирішені», - зазначив посол України.

Читайте також: Третій строк Сі Цзіньпіна: як це вплине на світ та Україну?

Гамянін зауважив, що в тому разі, якщо зустріч лідерів США і Китаю відбудеться, він чекатиме від неї «дуже багато».

«Я від неї очікую насамперед дуже чітких сигналів, адже вони даються саме тет-а-тет, щодо того, що буде, коли росія впаде, коли російську фашистську федерацію буде зруйновано», - зауважив дипломат.

У цьому контексті він висловив переконання, що, як і після Другої світової війни, після Третьої світової, яка наразі триває, падіння московського режиму буде дуже гучним і дуже болісним для багатьох «авторитарних і не дуже авторитарних» режимів, а тому «важливо, що ми будемо робити потім».

Читайте також: Шольц задоволений, що обговорив українське питання з керівництвом Китаю

Як повідомлялося, президент США Джо Байден заявив у вересні про можливість зустрічі з китайським лідером Сі Цзіньпіном в межах саміту G20, якщо керівник КНР особисто прибуде в Індонезію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-