Монастирський обговорив із Брінк та іншими представниками США загрози у сфері нацбезпеки

Монастирський обговорив із Брінк та іншими представниками США загрози у сфері нацбезпеки

Фото
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський обговорив із помічницею державного секретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід та її заступницею Робін Данніган співпраці і допомоги у контексті актуальних викликів і появи нових загроз у сфері нацбезпеки та оборони.

У зустрічі взяла участь також Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС.

"Сторони обговорили поточну ситуацію в нашій державі, а також координацію подальших кроків співробітництва і допомоги в контексті актуальних викликів та появи нових загроз у сфері національної безпеки та оборони України через ескалацію агресивних дій ворога, зокрема, масованих повітряних атак, на об’єкти цивільної критичної інфраструктури держави", - поінформували в МВС.

Як зазначається, Монастирський детально окреслив гостям роль та функції підрозділів системи МВС, які складають частину національних сил оборони, беручи участь як безпосередньо у бойових діях, так і забезпечуючи захист численних об’єктів критичної інфраструктури, розміновуючи визволені території та відновлюючи життєдіяльність населення у деокупованих містах і селах.

Американській стороні було окреслено масштаби забруднення вибухонебезпечними предметами українських територій та акцентовано увагу на нагальній потребі посилювати спроможності підрозділів, які ведуть роботу з розмінування, передовсім сучасним технічним спецобладнанням.

Глава МВС подякував Державному департаменту США за виділені $47,6 млн, що є частиною оголошеної США у серпні допомоги Україні у розмінуванні, а також уже надане відповідним підрозділам ДСНС сучасне спеціальне спорядження радіологічного, хімічного, біологічного і ядерного захисту.

Окремо йшлося про відновлення об’єктів інфраструктури МВС, модернізацію медзакладів відомства, медичну та психологічну реабілітацію поранених.

Американська сторона запевнила у непохитній підтримці Сполученими Штатами Америки суверенітету та територіальної цілісності України в умовах російської агресивної війни.

Читайте також: росіяни за день випускають по українських позиціях близько 60 тисяч снарядів - Монастирський

Як повідомлялося, помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Карен Донфрід 1 листопада прибула до Києва, щоб обговорити підтримку України.
Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-