Зеленський запросив нового прем'єра Британії відвідати Україну

Зеленський запросив нового прем'єра Британії відвідати Україну

Відео
Укрінформ
У вівторок влада України мала дуже активний дипломатичний день на всіх рівнях. Зокрема, Володимир Зеленський провів розмову з новим прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком і запросив його до України.

Про це Президент України сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні у нас був дуже активний дипломатичний день, заходи для України на всіх рівнях – найвищому, урядовому, парламентському. Уранці звернувся до учасників Берлінської конференції, присвяченої відбудові й модернізації нашої країни. Очікуємо конкретних рішень. Час не зупинити, і зима близько", - зазначив Президент.

Глава держави розповів, що у Хорватії почала роботу Кримська платформа – на парламентському рівні. "Ми обов’язково звільнимо Крим, ми повернемо цю частину нашої держави не тільки до загальноукраїнського простору, але й до загальноєвропейського. Сьогодні це вкотре підтвердили. І я вдячний усім нашим партнерам – а це майже 50 держав і міжнародних організацій, – які допомагають саме у парламентському форматі".

За словами Зеленського, він провів дуже змістовні переговори з Президентом Німеччини, який прибув в Україну. Штайнмаєр сьогодні відвідав Чернігівщину – райони, які були в окупації. "Його там застала повітряна тривога. І, власне, російський ракетний терор, застосування ворогом іранських дронів – це те, що було однією з основних тем на наших переговорах", - уточнив глава держави.

Читайте також: Зеленський привітав Сунака з прем'єрством: Готовий зміцнювати партнерство України та Британії

Окрім того, Президент провів розмову з новим прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком. "Вірю, що партнерство між нашими державами і вже традиційне британське лідерство у захисті демократії та свободи і надалі будуть лише посилюватись", - сказав він, зауваживши, що запросив британського прем'єра відвідати Україну.

З цього приводу Зеленський зазначив у Твіттері: “Під час чудової розмови з Ріші Сунаком домовилися написати нову главу україно-британських відносин, проте сюжет незмінний – повна підтримка перед лицем російської агресії”.

Читайте також: Україна розраховує на поглиблення співпраці з Британією: Шмигаль привітав Сунака

За словами Президента, він цінує, що перший дзвінок прем’єр-міністра Великої Британії відбувся саме в Україну. “І завжди вдячний народу Великої Британії за підтримку”, - додав Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-