В’єтнам закликає своїх громадян в Україні евакуюватися з великих міст

В’єтнам закликає своїх громадян в Україні евакуюватися з великих міст

Укрінформ
Міністерство закордонних справ В’єтнаму закликало своїх громадян, які перебувають на території України, виїхати з великих міст через посилення їх обстрілів російською федерацією.

Про це повідомляє Vietnam News, передає Укрінформ.

«Ми з пильним інтересом стежимо за ситуацією в Україні та приділяємо особливу увагу заходам захисту громадян В’єтнаму, які зараз там проживають і працюють», – заявила в четвер на брифінгу речниця МЗС В’єтнаму Ле Тхі Тху Ханг.

Вона зазначила, що «оскільки ситуація в Україні розвивається по-новому, складно і непередбачувано, Міністерство закордонних справ терміново доручило посольству В’єтнаму в Україні підтримувати регулярний контакт із в’єтнамською громадою в Україні, щоб зрозуміти ситуацію та організувати офіційні контакти».

Речниця МЗС В’єтнаму також заявила, що її країна «закликає всі зацікавлені сторони відновити діалог, врегулювати питання мирними засобами, відповідно до міжнародного права, особливо фундаментальних принципів, включаючи повагу до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності».

«Ми також хочемо, щоб життя, засоби до існування та майно людей в Україні, в тому числі громадян В’єтнаму, були забезпечені та гарантовані», – підкреслила вона.

За даними посольства В’єтнаму в Україні, наразі на території нашої країни перебуває близько 500 громадян В’єтнаму.

Читайте також: Протягом місяця українські захисники збили 233 «шахеди» та десятки ракет - Президент

Як повідомляв Укрінформ, раніше посольство Індії рекомендувало своїм громадянам якнайшвидше залишити Україну.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-