Посол України не підтримує скасування безвізу з білоруссю

Посол України не підтримує скасування безвізу з білоруссю

Укрінформ
Посол України в білорусі Ігор Кизим не підтримує ініціативу щодо скасування безвізового режиму з білоруссю.

Про це дипломат заявив в ефірі Delfi, повідомляє Укрінформ.

«Особисто я не підтримую таку ініціативу в теперішніх умовах. Перш за все: це стосується того, що введенню візового режиму можуть слідувати заходи у відповідь, такі ж самі. І для нас це не дуже добре, принаймні через те, що на територію білорусі дуже багато приїжджає українських громадян, які тікають з росії, намагаються втекти від війни, тобто вже з окупованих територій, у тому числі з Криму», - сказав він.

Кизим назвав найпростішим шлях до України через білорусь. За словами посла, це дозволяє вирішувати питання документування нашими консульськими службами і повертати наших людей в Україну, або дати їм змогу виїжджати до країн ЄС. На думку Кизима, це найголовніша причина, чому він вважає, що скасування безвізу не на часі.

Посол України також відзначив, що введення візового режиму, крім навантажень на консульську службу, створить ще багато питань для возз’єднання родин, зокрема в прикордонних регіонах.

Читайте також: Зеленський відповів на петицію про скасування безвізу для білорусів

«Я думаю, що треба подивитися, як ситуація буде розвиватися. Можливо, такий час колись настане, але я би тут не хотів слідувати копіюванню того, що ми маємо з росією. З росією цей крок, я думаю, абсолютно був виправданий, тому що є військові дії, є збройні сили рф, які воюють на території України. Тут цей крок виглядає логічним. Що стосується території білорусі, наразі такої логіки я поки не бачу», - заявляє Кизим.

Як повідомлялося, 13 жовтня Президент Володимир Зеленський у відповідь на петицію запропонував Кабінету Міністрів розглянути питання щодо скасування безвізового режиму для громадян білорусі та заявив, що наразі на українсько-білоруському кордоні рух обмежено, працює лише один пункт пропуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-