Тихановська запропонувала Зеленському альянс з Об'єднаним перехідним кабінетом Білорусі

Тихановська запропонувала Зеленському альянс з Об'єднаним перехідним кабінетом Білорусі

Укрінформ
Лідер білоруської опозиції в еміграції Світлана Тихановська звернулась до Президента України Володимира Зеленського з проханням встановити дипломатичні та політичні відносини між Україною та Об'єднаним перехідним кабінетом Білорусі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Ютуб-каналТихановської.

«Ми пропонуємо Україні та українському народу збудувати альянс з демократичною Білоруссю. Об'єднаний перехідний кабінет готовий до співпраці з Україною та встановлення дипломатичних і політичних відносин. Ми готові діяти разом з Україною», – заявила Тихановська.

Вона нагадала про білорусів, які разом з українцями воюють проти агресії, а також про білоруських партизан, які діють попри загрозу розстрілу. Тому окремо попросила не ототожнювати білорусів із режимом лукашенко. «лукашенко – ганьба моєї країни. Що лукашенко оголосить завтра чи післязавтра – невідомо, бо він уже не ухвалює рішень, за нього це робить кремль. Тому білорусь має вийти з військових, політичних та економічних союзів з росією, які підривають національні інтереси нашої країни», – заявила білоруська опозиціонерка.

Вона додала, що вірить у поразку росії та відновлення Україною територіальної цілісності й суверенітету.

Як повідомляв Укрінформ, раніше, 5 жовтня, Тихановська закликала уряд України встановити тісні зв'язки з Об'єднаним перехідним кабінетом Білорусі та розробити спільну стратегію для протистояння амбіціям кремля, який не визнає незалежними ні Україну, ні білорусь.

Читайте також: Тихановська розповіла, скільки білорусів загинули, воюючи на боці України

Нагадаємо, що 7 жовтня Зеленський підписав указ про визнання Україною Північних територій Японії (острови Кунашир, Ітуруп, Шикотан та Хабомаї), окупованих росією.

Між Україною та росією немає дипломатичних відносин, але з білоруссю вони поки що зберігаються.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба казав, що їх розірвуть, якщо армія рб перетне кордон та піде на пряме вторгнення. Поки що цього не сталося, але білоруський диктатор олександр лукашенко 10 жовтня повідомив про створення спільного угруповання військ із рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-