Кондратюк зустрінеться з жінками-спікерками парламентів Євросоюзу

Кондратюк зустрінеться з жінками-спікерками парламентів Євросоюзу

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк візьме участь у зустрічі жінок-спікерок парламентів Європейського Союзу.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"На запрошення президентки Європейського Парламенту Роберти Мецоли та спікерки парламенту Чехії Маркети Пекарової Адамової – візьму участь у зустрічі жінок-спікерок парламентів країн Європейського Союзу", – зазначила Кондратюк.

Віцеспікерка поінформувала, що чергова зустріч жінок-лідерок парламентів країн Євросоюзу відбудеться 12 жовтня у Брюсселі за участю президентки Європарламенту Роберти Мецоли, спікерок та віцеспікерок парламентів Польщі, Чехії, Литви, Латвії, Кіпру, Румунії, Словенії та України.

Кондратюк уточнила, що такі регулярні зустрічі були започатковані за ініціативи голови сейму Польщі Ельжбети Вітек. За її словами, ці зустрічі покликані тримати у фокусі уваги законодавчих органів політику Європейського Союзу та заходи країн-членів з надання допомоги вимушеним переселенцям з України, які знайшли тимчасовий прихисток у ЄС.

"Понад 4.2 млн українських громадян зареєстровані під тимчасовим захистом у європейських країнах. На цій зустрічі ми обговоримо питання, пов'язані з прибуттям жінок, дітей та людей похилого віку з охопленої російським вторгненням України. Говоритимемо про їх адаптацію та інтеграцію. Передусім про створення кращих умов для українських жінок та вразливих груп щодо доступу до соціального захисту, ринку праці, системи освіти та охорони здоров'я", – додала Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк назвала головні підсумки саміту голів парламентів G20

У цьому контексті вона зауважила, що посилення ракетного терору росії проти українських міст, житлової забудови, об’єктів соціальної та критичної інфраструктури має на меті залякати населення, зокрема, викликати чергову хвилю внутрішнього переміщення людей та спровокувати новий потік шукачів тимчасового захисту з України в Європі.

Проте Кондратюк наголосила, що у російських терористів нічого не вийде. "Українці та українки зберігають спокій, незламність, віру в перемогу, посилюючи свою допомогу ЗСУ. Ми нагально потребуємо від міжнародної спільноти більшої рішучості та військової допомоги, насамперед сучасних систем ППО та ПРО, щоб закрити небо над Україною", – підкреслила віцеспікерка.

Кондратюк також розповіла, що на зустрічі з жінками-спікерками окремо порушуватиме питання невідкладного визнання парламентами країн ЄС росії державою-терористкою та введення жорстких санкцій проти терористичного кремлівського режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-