Фейкові цифри під 100% та інші маніпуляції: як загарбники звітують про «референдуми»

Фейкові цифри під 100% та інші маніпуляції: як загарбники звітують про «референдуми»

Укрінформ
Центр протидії дезінформації оприлюднив добірку інформації, що свідчить про методи, якими російські загарбники організовували “голосування” в ході так званого “референдуму” на тимчасово захоплених територіях щодо входження до складу рф Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

За даними ЦПД, “голосування” на так званому “референдумі” на тимчасово захопленій території Луганської області відбувалось навіть на передовій, де “військовослужбовці народної міліції”, ніби, “голосували”, не відриваючись від виконання бойових завдань.

Крім того, загарбники прозвітували про проміжні результати так званих “референдумів” про приєднання захоплених територій до рф: фейкові результати “за” склали від 96,97% до 98,19% залежно від регіону.

Читайте також: Кулеба про псевдореферендуми: Чим м’якшою буде реакція світу, тим більшими будуть «апетити» росії

Колаборант євген балицький заявив, що “на окупованій Києвом території Запорізької області референдум відбудеться після її звільнення”.

“В усій Україні відбулася національна акція, під час якої тисячі вимушених переселенців з окупованих територій висловили протест проти псевдореферендуму в їх регіонах”, - повідомили у ЦПД.

Читайте також: Україна може застосовувати західну зброю в регіонах, які росія планує оголосити своїми - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня ватажки "л/днр" та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня. Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні “референдуми” в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати "референдумів".

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на так званий "референдум", якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-