НАЗК знову кличе депутата Суркіса для пояснень про отриманий подарунок

НАЗК знову кличе депутата Суркіса для пояснень про отриманий подарунок

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повторно запросило народного депутата Григорія Суркіса для надання пояснень про можливі порушення вимог антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

«23 вересня НАЗК повторно викликало Григорія Суркіса для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення, надання пояснень і зауважень до його змісту. У запрошенні, яке було надіслано народному депутатові за місцем проживання, а також на адресу Апарату Верховної Ради України, запропоновано з’явитися для виконання зазначених процесуальних дій упродовж тижня з 26.09.2022 по 30.09.2022 (протягом робочого дня)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Суркіс одержав від Національного олімпійського комітету України подарунок у негрошовій формі, вартість якого перевищує один прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб.

У НАЗК наголошують, що такі дії народного депутата свідчать про вчинення ним адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

При цьому відповідальність за таке порушення передбачена ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) — порушення обмежень щодо одержання подарунків, та передбачає штраф від 1700 до 3400 грн із конфіскацією такого подарунка.

Читайте також: Під персональні санкції мають потрапити 19 000 росіян – голова НАЗК

«Починаючи з червня, НАЗК неодноразово запрошувало народного депутата України для ознайомлення з протоколом про адміністративне правопорушення, надання пояснень і зауважень до його змісту, отримання другого примірника протоколу (ч. 3 ст. 256 КУпАП)», - підкреслили у Нацагентстві.

Однак, попри численні запрошення, народний депутат так і не прибув до НАЗК, констатували у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-