Загарбники «підбили підсумки» псевдореферендумів іще на початку вересня - СБУ

Загарбники «підбили підсумки» псевдореферендумів іще на початку вересня - СБУ

Аудіо
Укрінформ
Псевдореферендуми на тимчасово захоплених росіянами українських територіях проводяться для створення потрібної картинки на телебаченні.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

російські загарбники "підбили" підсумки фейкових референдумів ще на початку вересня, зазначають в СБУ.

"Тож нинішнє абсолютно незаконне "голосування", анонсоване загарбниками з 23 до 27 вересня, – просто для створення потрібної їм картинки на росТБ. Про це свідчить інформація, яка є у розпорядженні СБУ, а також телефонні розмови жителів тимчасово окупованих територій, які мають родичів у "керівництві л/днр", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На Луганщині росіяни без списків населення заявляють про «явку» у 45% - Гайдай

"Мне сестра позвонила: у них друзья, ну их, получаются, кумовья… Дочка работает в министерстве социальной политики "днр". Она все знает. Она сказала: "Еще в начале сентября подписаны были документы о вхождении "днр" в административных границах Донецкой и Луганской области, вхождении их в состав российской федерации", – розповідає українка своїй знайомій, яка також перебуває на тимчасово захопленій території.

"Жінки бідкаються, що росія просто знищує місцеве населення і наражає на смерть простих людей", - підкреслюють у спецслужбі.

Читайте також: Україна вимагає терміново скликати Радбез ООН через псевдореферендуми - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня ватажки "л/днр і колаборанти на захоплених росією територіях оголосили "референдуми про приєднання до росії" та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати "референдумів".

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту захоплення.

Зокрема майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їхньому місті.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій наголосили, що представники деяких країн, присутні як "спостерігачі" на псевдореферендумах, беруть участь у колективному злочині проти України.

Мінреінтеграції та всім зацікавленим відомствам, у тому числі правоохоронним органам, відомі їхні імена. Це представники самої росії, а також білорусі, Сирії, Єгипту, Бразилії, Венесуели, Уругваю, Того, ПАР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-