Парламент приєднав Фонд соцстрахування до Пенсійного фодну України

Парламент приєднав Фонд соцстрахування до Пенсійного фодну України

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила нову редакцію закону про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, якою передбачене приєднання Фонду соціального страхування до Пенсійного фонду.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний законопроєкт №3663 в цілому підтримали 238 народних депутатів.

У пояснювальній записці до законопроєкту визначено, що метою його ухвалення є зміцнення фінансової стійкості та покращення надання страхових виплат в системі державного соціального страхування за рахунок покращення адміністрування.

Для скорочення адміністративних видатків та кращого виконання ключових функцій Фонд соціального страхування України буде приєднаний до Пенсійного фонду України.

Очікується, що об’єднання фондів дозволить суттєво зменшити адміністративні витрати системи соціального страхування, компенсувати існуючий дефіцит та побудувати єдину сучасну інформаційну систему соціального страхування.

Читайте також: Фонд соцстрахування продовжує виплати

За підрахунками авторів документа, за рахунок, зокрема, об’єднання споріднених функцій фондів та інформатизації системи страхування економія страхових коштів становитиме 2-3 млрд грн на рік.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7649, який дозволяє на добровільних засадах із 16 років сплачувати внески до Пенсійного фонду на майбутню пенсію. Також вводиться поняття персоналізованого благодійного внеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-