Новий прем’єр Британії буде таким самим другом України, як і Джонсон - посол Сіммонс

Новий прем’єр Британії буде таким самим другом України, як і Джонсон - посол Сіммонс

Укрінформ
Немає жодних причин думати, що майбутній прем’єр-міністр Великої Британії не буде таким самим другом України, як нинішній очільник уряду Борис Джонсон.

Про це заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

Дипломат зазначила, що Британія є союзником, партнером і другом України, а політика підтримки Києва була послідовною та чіткою ще до повномасштабного вторгнення і впродовж усього часу.

«Вона (підтримка - ред.) є сильною і залишатиметься сильною незалежно від того, хто змінить Бориса Джонсона. Я думаю, що прем’єр-міністр відчуває це так само емоційно, як і політично, і він є потужним другом України. Але, знову ж таки, немає жодних причин думати, що майбутній прем’єр-міністр не буде таким самим другом України», - сказала Сіммонс.

За її словами, найбільш екстраординарним для неї як для посла стало те, що під час цієї кризи багато британських міністрів розвинули дружбу та міцні стосунки з українськими урядовцями, які відповідають за управління та реагування на російське вторгнення.

Водночас Сіммонс зауважила, що після виборів прем’єр-міністра Британії багато людей обіймуть нові посади в уряді, тож потрібно буде зав'язувати нові дружні стосунки. Однак політика підтримки України залишається сильною, і всі міністри і чиновники глибоко її розумітимуть.

«Отже, хто б не обійняв посади, вони знатимуть, що частина їхньої роботи полягатиме у подальшому розвитку дружби, яку започаткували їхні попередники», - резюмувала посол.

Читайте також: Санкції проти рф не мають зупинятися ні на хвилину: Джонсон закликав тримати курс

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон 24 серпня відвідав Україну з офіційним візитом. На спільній пресконференції у Києві Президент Володимир Зеленський вручив британському прем'єр-міністру орден Свободи.

7 липня Джонсон заявив, що іде у відставку з посади прем’єр-міністра та лідера Консервативної партії.

Наразі боротьбу за прем’єрське крісло продовжують очільниця МЗС Ліз Трасс і колишній міністр фінансів Ріші Сунак.

Фото: BRITISH EMBASSY KYIV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-