Монастирський розповів послам G7 про кроки у разі погіршення ситуації на ЗАЕС

Монастирський розповів послам G7 про кроки у разі погіршення ситуації на ЗАЕС

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зустрівся з послами країн Великої сімки, щоб обговорити безпеку в регіоні Запорізької АЕС та готовність МВС вживати заходів у разі погіршення ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, передає Укрінформ.

«Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський провів зустріч з Надзвичайними та Повноважними Послами країн Групи семи в Україні та Програмою розвитку ООН в Україні», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на порядку денному – безпека в регіоні Запорізької атомної електростанції та готовність МВС вживати заходів в разі погіршення ситуації.

Читайте також: У Білому домі кажуть, що Зеленський має приїхати на G20, якщо там буде путін

"Поінформовано дипломатичну спільноту про контрольованість процесів в регіоні та конкретні кроки, які Національна поліція та Державна служба з надзвичайних ситуацій повинні та вже забезпечують для зменшення загрози в разі деструктивних дій окупантів на ЗАЕС", - зазначили в міністерстві.

Також міністр акцентував увагу послів на пріоритетності продовження надання підтримки МВС та ДСНС для проведення гуманітарного розмінування деокупованих територій нашої держави.

Монастирський зазначив, що МВС та ДСНС комплексно підходять до питання гуманітарного розмінування, адже це проблема, що потребуватиме розв’язання в середній та довгостроковій перспективі.

«Міністерство внутрішніх справ підходить дуже виважено до організації процесу гуманітарного розмінування, у фокусі нашої уваги не лише забезпечення відповідних підрозділів необхідним обладнанням та їх належна підготовка. Ми не забуваємо і про підвищення обізнаності населення про мінну безпеку, зокрема дітей. На порядку денному також цифровізація відповідних процесів та впровадження новітніх технологій в процес розмінування», - підкреслив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Президента Володимира Зеленського, з міжнародної місії на Запорізьку АЕС може початися відновлення повної безпеки на атомній електростанції та в Енергодарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-