Ексдепутата засудили до 15 років ув’язнення за організацію вбивства конкурента

Ексдепутата засудили до 15 років ув’язнення за організацію вбивства конкурента

Укрінформ
Суд призначив колишньому народному депутату України покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, крім житла, за організацію умисного вбивства конкурента.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері ОГП колишнього народного депутата України визнано винним та засуджено за вчинення умисного вбивства (ч. 3 ст. 27, п. п. 6,11,12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України)", – ідеться в повідомленні.

Прокурори в суді довели, що народний депутат України V та VI скликань організував умисне вбивство голови наглядової ради АвтоКразБанку, вчинене за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів. Таким чином, будучи на той час власником закритого акціонерного товариства, фігурант усував конкурента у сфері надання банківських послуг.

Законної сили вирок набирає після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо така скарга не була подана.

Зазначається, що стосовно цієї ж особи Київський апеляційний суд переглядає вирок Деснянського райсуду столиці від 7 серпня 2020 року. Відповідно до нього, фігурант був визнаний винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та втечу з-під варти (ч. 2 ст. 369 та ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Суд продовжив арешт Медведчуку до 19 вересня

Як повідомлялося, колишній народний депутат України Олександр Шепелєв обвинувачується в замовному вбивстві, розкраданні коштів публічного акціонерного товариства "Родовід Банк" та державній зраді. Після висунення звинувачень ексдепутат утік за кордон і протягом довгого часу там переховувався. Зрештою був виданий Україні, однак згодом утік з-під арешту до росії разом зі своїм конвоїром.

У березні 2015 року Шепелєв був затриманий у московській області, однак екстрадиція не відбулася.

У 2016 році військова прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо ймовірного переходу ексдепутата на службу до федеральної служби безпеки росії.

8 лютого 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Шепелєва неподалік від Києва побитим та зі зламаною щелепою. В ексдепутата було виявлене "посвідчення", видане так званим "Міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

У 2020 році Деснянський районний суд Києва визнав Шепелєва винним у наданні хабаря та втечі з-під варти в 2014 році. Судовим рішенням зловмиснику призначене покарання у вигляді семи років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-