Президент підписав указ щодо створення конкурсної комісії з добору кандидатів до ВРП

Президент підписав указ щодо створення конкурсної комісії з добору кандидатів до ВРП

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо створення конкурсної комісії з добору кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на указ Президента України №527/2022.

"З метою забезпечення проведення конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України відповідно до частини другої статті 131 Конституції України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя, на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя" постановляю... Утворити конкурсну комісію з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя (далі – конкурсна комісія) та затвердити її персональний склад (додається)", - йдеться у тексті указу.

Читайте також: Профільний комітет рекомендував ВР обрати нових членів ВРП з-поміж трьох кандидатур

Відтак, до складу конкурсної комісії увійшли:

  • Сергій Гринчак — доцент кафедри кримінального права № 1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
  • Тарас Дідич — професор кафедри теорії та історії права та держави Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
  • Борис Кофман — професор кафедри права, політології та міжнародних відносин Університету імені Альфреда Нобеля;
  • Сергій Очеретний — суддя апеляційного суду Харківської області у відставці;
  • Захар Тропін — доцент кафедри міжнародного права Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Читайте також: В Україні розпочалося подання документів на конкурс до ВККС

Напередодні Етична рада, яка перевіряє кандидатів на посаду члена ВРП та чинних членів Вищої ради правосуддя, допустила до співбесід 44 кандидатів.

Як повідомлялося, згідно з Законом “Про Вищу раду правосуддя”, ВРП складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох обирає з’їзд суддів України з-поміж суддів чи суддів у відставці, двох призначає Президент, ще двох обирає Верховна Рада, двох - з’їзд адвокатів, двох - Всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ. Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-