Зеленська в Конгресі США говоритиме про визнання росії країною-спонсором тероризму

Зеленська в Конгресі США говоритиме про визнання росії країною-спонсором тероризму

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак розповів, що перша леді Олена Зеленська виступить у Конгресі США, говоритиме про визнання росії країною-спонсором тероризму

Про це він заявив в інтерв’ю НВ, передає Укрінформ.

«Сьогодні з кожним новим пакетом санкції стають болючішими, такими, які влучають у потрібну точку. Зараз ми працюємо над тим, щоб визнати росію країною-спонсором тероризму. Дуже важливо, щоб це прийняв американський Конгрес. Про це буде говорити перша леді Олена Зеленська, яка виступатиме в Конгресі США. Ми продовжуємо тиснути і співпрацювати з нашими колегами», - зазначив Єрмак.

Читайте також: Джо і Джилл Байдени особисто зустріли Олену Зеленську на ґанку Білого дому

Керівник ОП підкреслив, що санкційна експертна група, співголовою якої він є, наразі сконцентрована саме на тому, щоб визнати росію спонсором тероризму, а також на індивідуальних санкціях.

Він пояснив, що в питанні індивідуальних санкцій відбувається співпраця з НАЗК, яке створило відповідну систему.

«Там багато тисяч і російських бізнесменів, яких сьогодні ми подаємо на санкції», - поінформував Єрмак.

Читайте також: Макрон не бачить потреби у визначенні рф як держави-спонсора тероризму

Як повідомляв Укрінформ, міжнародна робоча група щодо санкцій проти росії була створена з ініціативи Президента Володимира Зеленського. Очолюють групу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та директор Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі (FSI), ексрадник президента США з питань національної безпеки посол Майкл Макфол.

У квітні група представила План дій щодо санкцій, який містить рекомендації для міжнародної демократичної спільноти стосовно комплексу подальших економічних заходів, спрямованих на примус російського керівництва до якнайшвидшого припинення війни в Україні та максимальне збільшення ціни агресії для росії.

План зосереджений на 10 ключових напрямах санкційної політики, серед яких визнання росії та білорусі державами – спонсорами тероризму, а збройних сил рф – терористичною організацією; повна заборона на російський експорт енергоносіїв; розширення санкцій проти фінансового сектору рф та рб; посилення транспортних та страхових санкцій; розширення й посилення торговельних ембарго та персональних санкцій.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-