Україна та Швеція підписали спільну заяву – Зеленський розповів деталі

Україна та Швеція підписали спільну заяву – Зеленський розповів деталі

Відео
Укрінформ
Україна та Королівство Швеція підписали спільну заяву щодо оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки для України.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час брифінгу з Прем'єр-міністром Швеції Магдаленою Андерссон у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми погодили спільну заяву. Це перший документ в історії двосторонніх відносин між нашими країнами. У спільній заяві зафіксовані ключові питання для обох наших держав. Зокрема, це стосується оборонної співпраці, галузевого співробітництва у сферах атомної енергетики, енергоефективності, фінансової підтримки для України», - зазначив глава Української держави.

За його словами, у межах зустрічі з Прем’єром Швеції обговорювалися питання розробки посилених санкцій проти російської федерації. Окрім того, серед тем діалогу була повоєнна відбудова України. Зеленський висловив сподівання, що Швеція приєднається до цього процесу. Президент України звернув увагу на досвід Королівства Швеція в галузі енергозбереження, енергоефективності та реалізації екологічного порядку денного. Зеленський уточнив, що це стосується питання переробки відходів. Він запросив Швецію приєднатися до побудови таких заводів в Україні.

У ході зустрічі глава Української держави також поінформував Андерссон про ситуацію на передовій, наявні загрози та успіхи українських військових.

Читайте також: У глобальній продовольчій кризі винна виключно росія - прем'єрка Швеції

Зеленський подякував Швеції за підтримку курсу України на приєднання до Європейського Союзу в майбутньому, а також за гуманітарну допомогу та підтримку українських біженців.

Як повідомляв Укрінформ, Прем‘єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон 4 липня перебуває з робочим візитом в Україні. У межах візиту вонавідвідала визволені від російських загарбників Бучу та Бородянку Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-