Архівні документи Верховної Ради тепер доступні онлайн

Архівні документи Верховної Ради тепер доступні онлайн

Укрінформ
Понад 206 тис. сканкопій аркушів документів із 1015 справ Верховної Ради України за 1990–1996 роки тепер доступні онлайн.

Як передає Укрінформ, про це інформує Державна архівна служба України у Фейсбуці.

“За ініціативи голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова колектив Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України завершив роботи із завантаження до онлайн-ресурсу копії документів з фонду Верховної Ради України періоду утвердження української незалежності. Це 206 620 сканкопій аркушів документів з 1015 справ за 1990–1996 роки”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед документів - закони, укази, постанови Верховної Ради України та їх проєкти, а також документи з підготовки та видання: протоколи та стенограми засідань.

Документи доступні за посиланням.

В Укрдержархівслужбі наголошують, що роботи із публікування документів вищого законодавчого органу України триватимуть і надалі.

Повідомляється, що оцифрування документів забезпечено спільними зусиллями працівників ЦДАВО України та Державного центру збереження документів Національного архівного фонду України.

Зазначається, що така подія приурочена ЦДАВО України до Міжнародного дня архівів.

В Укрдержархіві уточнюють, що інформаційний ресурс створено за ініціативи та підтримки голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова у межах реалізації проєкту зі створення електронних ресурсів онлайн доступу до фондів державних архівів України на платформі ARCHIUM, який вперше було презентовано 30 червня 2020 року в ЦДАГО України.

Читайте також: В Україні розпочинають масштабний проєкт із оцифрування історичних документів

Як повідомлялося, 11 травня 2022 року Державна архівна служба України презентувала Міжархівний пошуковий портал, який дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів в режимі 24/7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-