Заборона проросійських партій: Мін'юст анонсував у червні десять судових засідань

Заборона проросійських партій: Мін'юст анонсував у червні десять судових засідань

Укрінформ
У Восьмому апеляційному адміністративному суді 14, 17 та 24 червня відбудуться судові засідання за позовом Міністерства юстиції про заборону діяльності дев'яти партій і припинення діяльності Робітничої партії України (марксистсько-ленінської).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції, передає Укрінформ.

Зокрема, судове засідання про заборону діяльності партії «Наші» призначено на 9:00 14 червня.

Того ж дня на 10:30 призначено судове засідання про припинення діяльності Робітничої партії України (марксистсько-ленінської), на 11:30 - про заборону діяльності партій «Держава» (зал судових засідань №2) та «Прогресивної соціалістичної партії України» (зал судових засідань №4), на 15:00 - партії «Блок Володимира Сальдо».

На 9:00 17 червня призначено засідання про заборону діяльності партії «Союз лівих сил», а на 10:00 24 червня - партії «Русь єдина».

Окрім того, у Восьмому апеляційному адміністративному суді 13 та 15 червня відбудуться судові засідання за позовом Міністерства юстиції про заборону діяльності партій «Справедливості та розвитку», «Соціалісти» та «Соціалістична партія України».

Читайте також: Колаборантам не місце у парламенті

Раніше, 20 травня, Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив заяву Міністерства юстиції про забезпечення позову щодо заборони діяльності партії «Опозиційна платформа – за життя».

14 травня Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій». Документ розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд.

Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії російської федерації та/або республіки білорусь проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-