Радник Байдена: росія щоденно зазнає втрат на полі бою – час не на її боці

Радник Байдена: росія щоденно зазнає втрат на полі бою – час не на її боці

Укрінформ
Час грає не на користь росії, яка щоденно зазнає на полі бою людських втрат і потерпає від масштабних санкцій Заходу, запроваджених проти рф за її агресію щодо України.

Таке переконання висловив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван у спілкуванні з журналістами під час перельоту до Південної Кореї в межах турне глави Білого дому до Азії, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання про те, чи не буде час на боці росії, якщо вона захоче залишити напівзамороженим конфлікт на сході України, дестабілізуючи державу, Салліван сказав: «Є щось трагічне в логіці, що час (може бути - ред.) на боці країни, яка щодня втрачає так багато молодих людей, як росія зараз, де страждає народ, а економіка країни перебуває під тягарем санкцій. Гадаю, в цьому є певний цинізм. Моя думка така: час не на їхньому боці лише через величезну ціну, яка вона (рф - ред.) платить як у плані людських втрат, так і в економічному».

Читайте також: Байден підпише закон про допомогу Україні на $40 мільярдів під час турне Азією

За словами радника глави Білого дому, путін робив ставку на розкол єдності Заходу.

«Я думаю, що він був здивований ясністю та рішучістю відповіді вільного світу (на агресію рф проти України - ред.). І одна річ, яку зазначає кожен лідер, з яким спілкується Джо Байден, - це те, що ми готові до того, що це триватиме довго», – сказав він.

При цьому Салліван зауважив, що у США припускають, що ця війна може тривати впродовж кількох місяців.

«І це дуже добре розуміють наші союзники та партнери — як у Європі, так і союзники, яких ми побачимо зараз — Республіка Корея та Японія. Насправді, Республіка Корея та Японія активізували свої зусилля, щоб підтримати наші», - наголосив Салліван.

Він також висловив сподівання, що під час зустрічей із лідерами азійських країн упродовж наступних трьох днів Байден отримає підтвердження того, що "ми віддані цьому стільки, скільки буде потрібно".

"Тому ми вважаємо, що ... єдність на тлі цієї агресії є тривалою цінністю", - заявив Салліван.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-