Зеленський зустрівся з делегацією верхньої палати Конгресу США

Зеленський зустрівся з делегацією верхньої палати Конгресу США

Фото, відео
Укрінформ
Візит делегації сенату США є потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Конгресу та американського народу.

Про це написав Президент Володимир Зеленський у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Візит делегації сенату США на чолі з лідером республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітчеллом Макконнеллом – потужний сигнал двопартійної підтримки України з боку Конгресу Сполучених Штатів, а також американського народу. Дякую за ваше лідерство в допомозі у нашій боротьбі не лише за свою державу, а й за демократичні цінності та свободи. Ми дуже цінуємо це", - зазначив Зеленський.

Читайте також: З кожним ударом по Україні рф стає далі від цивілізації – Зеленський показав світлини руйнувань

За інформацією пресслужби Президента, під час зустрічі з делегацією сенату глава держави відзначив особливу роль США у посиленні санкційного тиску на росію. Зокрема, він наголосив на ухваленні Конгресом США законів про заборону імпорту російської нафти та призупинення торговельних відносин з росією та білоруссю.

За його словами, особливо важливим є також посилення санкційного тиску на банківський сектор країни-агресора.

«Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росія має бути офіційно визнана державою – спонсором тероризму», – акцентував Зеленський.

Він подякував США за лідерство в підтримці України. Президент назвав визначною подією набрання чинності американським законом про ленд-ліз та захист демократії в Україні.

Зеленський також висловив сподівання, що сенат США оперативно затвердить пакет додаткового фінансування для підтримки українського народу, який уже був розглянутий у палаті представників і збільшений з 33 млрд дол. до 39,6 млрд дол. США.

Делегація верхньої палати Конгресу США на чолі з лідером республіканської меншості в сенаті Мітчеллом Макконнеллом 14 травня перебуває з візитом в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня палата представників США ухвалила законопроєкт, який передбачає виділення близько 40 мільярдів доларів для реагування на агресію російської федерації проти України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-