Суд в Іспанії звільнив Шарія з-під варти, але заборонив виїжджати з країни

Суд в Іспанії звільнив Шарія з-під варти, але заборонив виїжджати з країни

Укрінформ
Суд в Іспанії у четвер вирішив відпустити затриманого проросійського блогера Анатолія Шарія, однак у нього вилучили паспорт та заборонили виїжджати з країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Зазначається, що Шарія затримали у середу, 4 травня, в прибережному місті Таррагона за міжнародним ордером на арешт, виданим Україною. У документах суду йдеться, що Шарія звинувачують у державній зраді та розпалюванні ворожнечі.

У четвер суд ухвалив рішення про його тимчасове звільнення з-під варти. Шарію, який, як повідомляється, з 2019 року проживає в Іспанії, наказали здати паспорт і залишитися в країні. Суд заявив, що тепер у офіційних осіб в Україні є 40 днів, щоб офіційно подати запит про екстрадицію Шарія.

Читайте також: Шарія судитимуть в Україні, готують процедуру екстрадиції

Як повідомлялося, 16 лютого 2021 року блогеру Анатолію Шарію було повідомлено в Україні про підозру за двома статтями КК - ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як приховування від слідства.

25 лютого 2021 року в СБУ повідомили, що блогер Анатолій Шарій, який підозрюється у зраді, оголошений в державний розшук.

У березні 2021 року Шарія було внесено в базу розшуку Міністерства внутрішніх справ України. Суд дозволив правоохоронцям його затримати.

Сьогодні, 5 травня, в СБУ повідомили про затримання підозрюваного у держзраді Шарія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-