Покарання за Харківські угоди буде невідворотним - Данілов

Покарання за Харківські угоди буде невідворотним - Данілов

Укрінформ
Розслідування злочину підписання так званих Харківських угод, передбачене рішенням Ради нацбезпеки і оборони, чекає на своє виконання.

Про це сказав секретаря РНБО Олексій Данілов в ефірі національного телемарафону, передає Укрінформ.

«Ті органи, які мали займатись цим питання, незважаючи на те, що було рішення РНБО, не виконали його до цього часу. Щобільше, ті негідники, які брали у цьому безпосередню участь, і надалі продовжують ходити спокійно по нашій землі, і вона поки не горить під ногами. Але хочу передати їм вітання і сказати, що вона обов’язково буде під вами горіти», - заявив він.

Читайте також: Данілов: Дерусифікація має відбутися по всіх напрямках нашого життя

Тобто, запевнив Данілов, відповідальність за підписання Харківських угод буде невідворотньою.

Він запропонував представникам ОПЗЖ "спокійно взяти і покласти свої мандати". Данілов додав, що тим, хто допомагав рф, треба якомога швидше купити квитки та відправитися до Москви.

Читайте також: Депутати від ОПЗЖ мають самі піти з Ради, доки «народ звідти не виніс» – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня 2021 року Рада національної безпеки і оборони доручила Службі безпеки України вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за Харківські угоди та, у разі підтвердження ознак державної зради, порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 Кримінального кодексу України.

12 березня СБУ розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди щодо перебування чорноморського флоту російської федерації на території України.

Угода між Україною і рф, підписана 21 квітня 2010 року у Харкові тодішніми президентами України Віктором Януковичем та росії Дмитром Медведєвим, передбачала продовження терміну перебування чорноморського флоту рф у Севастополі з 2017 до 2042 року з автоматичним продовженням на 5 років, якщо будь-яка сторона не висловить заперечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-