Ердоган чекає, що перемовини в Туреччині зроблять можливою зустріч президентів України та рф

Ердоган чекає, що перемовини в Туреччині зроблять можливою зустріч президентів України та рф

Фото
Укрінформ
Прогрес, який буде досягнуто на зустрічі переговорників у Стамбулі, також уможливить наступний етап - контакт на рівні президентів. Туреччина зробила свій внесок в організацію нинішньої зустрічі, весь світ чекає позитивних новин за результатами зустрічі перемовників.

Про це Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав у виступі перед учасниками зустрічі перемовників, повідомляє власкор Укрінформу.

«В інтересах усіх було б якнайшвидше досягти мирного врегулювання. Ми вважаємо, що вступили в період, коли від переговорів повинні бути отримані конкретні результати. Світ чекає від вас хороших новин. Ми готові зробити будь-який внесок, який полегшить вашу роботу», - сказав Ердоган.

За його словами, прогрес, який буде досягнуто на нинішніх переговорах, також уможливить наступний етап - контакт на рівні президентів.

«Ми також готові провести цю зустріч (президентів – ред.)», - запевнив президент Туреччини.

Після виступу Ердоган відбув з офіційним візитом в Узбекистан.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня в Стамбулі відбувається черговий раунд переговорів груп від України та росії. Зустріч переговорників вперше відбувається в Туреччині, до цього зустрічалися в Мінську.

Українську делегацію на переговорах представляють: голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умеров, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

З 24 лютого за вказівкою президента рф путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вони обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Весь український народ повстав на боротьбу з ворогом і дає йому гідну відсіч.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-