МЗС скоротило персонал посольства білорусі в Україні до пʼяти осіб

МЗС скоротило персонал посольства білорусі в Україні до пʼяти осіб

Укрінформ
У відповідь на недружні дії мінська Міністерство закордонних справ скоротило кількість персоналу посольства білорусі в Україні до п‘яти осіб.

Про це йдеться у переданому Укрінформу коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

«Міністерство закордонних справ України направило МЗС білорусі офіційну ноту про рішення української сторони скоротити кількість персоналу посольства білорусі в Україні до п‘яти осіб. Дипломатична акредитація решти співробітників білоруського посольства скасовується, а їхнє та членів їхніх родин перебування на території України оголошується небажаним», - зазначив він.

За словами Ніколенка, крім того, після повернення білоруських дипломатів до України за принципом взаємності для них встановлюється дозвільний режим пересування за межі 40-кілометрової зони від центру Києва.

Відповідно до статті 25 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, МЗС України також анулювало екзекватуру почесного консула білорусі у Львові.

«Такі рішення є відповіддю нашої держави на недружні дії білорусі щодо співробітників дипломатичних установ України в мінську та бресті», - підкреслив речник.

У міністерстві також застерегли білоруську владу, що будь-які її подальші недружні кроки стосовно України отримають рішучу відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня білорусь зажадала, щоб 12 українських дипломатів упродовж 72 годин залишили територію країни.

Раніше білоруська сторона звинуватила у шпигунстві співробітників українського посольства в мінську, які офіційно представляють різні відомства: МО, СБУ, ДПСУ, що до війни проводили сотні зустрічей з офіційними представниками білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-