Єрмак вважає Єрусалим одним з пріоритетних місць для зустрічі президентів України та рф

Єрмак вважає Єрусалим одним з пріоритетних місць для зустрічі президентів України та рф

Укрінформ
Єрусалим розглядається як одне з пріоритетних місць для майбутньої зустрічі президентів України та російської федерації.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час спілкування з ізраїльськими ЗМІ, передає Укрінформ.

Він зазначив, що українська влада дякує за посередницьку роль Ізраїлю, а Президент Володимир Зеленський перебуває в тісному контакті з прем'єр-міністром цієї країни Нафталі Беннетом.

«Ми також розглядаємо Єрусалим як одне з пріоритетних місць для майбутньої зустрічі Президента Зеленського з президентом російської федерації», - сказав керівник ОП.

На прохання журналістів він прокоментував перебіг переговорів делегацій України та рф: «Починалися ці переговори дуже важко. Розпочиналися вони з неприйнятного тону, практично ультимативного для України. Сьогодні можна сказати, що відбувається діалог, він непростий, мені здається».

Єрмак також наголосив, що Президент Зеленський з першого дня повномасштабного вторгнення росії рішуче налаштований на перемогу.

«За всі ці дні я жодного разу не побачив, щоб Президент був розгублений, щоб він був у стані страху, щоб він не розумів, що повинен робити», - сказав керівник ОП, зауваживши, що глава держави щодня проводить близько десяти телефонних розмов із міжнародними лідерами.

За словами Єрмака, Україна сподівається, що Ізраїль може виступити одним із гарантів нового безпекового договору для країни. «Ми б цього дуже хотіли. Це було б історично та справедливо, бо нас з Ізраїлем пов'язують дуже тісні зв'язки», - вказав керівник ОП.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-