Шольц зателефонував Зеленському після розмови з путіним

Шольц зателефонував Зеленському після розмови з путіним

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц потелефонував у середу президенту рф владіміру путіну, після чого поспілкувався з українським лідером Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт глави німецького уряду.

Під час розмови з путіним було обговорено «актуальний стан зусиль росії та України щодо пошуку дипломатичного рішення». Шольц заявив про необхідність найскорішого припинення вогню та покращення гуманітарної ситуації.

У телефонній розмові із Зеленським, яка відбулася після цього, Шольц поцікавився оцінкою української сторони поточної ситуації та перебігу переговорного процесу. Сторони домовилися залишатися в тісному контакті.

Німецький канцлер і французький президент підтримують постійний контакт із "господарем" кремля і з Президентом України. До війни обидві країни виступали в ролі медіаторів у рамках Мінського процесу та "нормандської четвірки".

24 лютого 2022 року путінська росія розпочала неспровоковану війну проти України, здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та селищ. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, її Збройні Сили та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-