Стефанчук - білорусам: Воєнний злочинець путін хоче пов’язати вас кров’ю

Стефанчук - білорусам: Воєнний злочинець путін хоче пов’язати вас кров’ю

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав білоруський народ не допустити президенту росії володимиру путіну втягнути у війну проти України військовослужбовців білорусі.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Звертаюся до тебе, Білоруський народе, до всіх вас, наші білоруські сестри та брати! Воєнний злочинець путін, який вже по лікті у крові від війни, що він розв’язав з Україною, хоче втягнути у цей злочин ще й вас. Він хоче пов’язати вас кров’ю невинно убієнних українців, росіян, білорусів і позбавити майбутнього.

Зараз злочинний режим путіна хоче ще й кинути у м’ясорубку війни ваших синів. Не допустіть цього! Не мовчіть. Ви знаєте, що робити. Відсидітися мовчки не вийде. Життя у рабстві – не життя. Зараз пишеться історія, а ми знаємо, що історія не пробачає злочини», - написав Стефанчук.

За його словами, якщо білоруські солдати зайдуть на суверенну територію України, то вся історія дружби буде зруйнована на століття наперед.

«Але ви все ще можете зробити правильний вибір. Ваші герої вже довели, що вони можуть не пустити російського убивцю своїми залізницями. Це вже не тільки питання свободи, це вже питання і вашого виживання», - зазначив Голова ВР.

Він зауважив, що українці бачать та цінують, що багато білорусів їде в Україну воювати за спільну свободу, а також і те, як білоруси підривають рейки всередині країни та передають інформацію про розміщення військової техніки агресора.

«Ми бачимо, що ви створюєте ініціативи та фонди для підтримки наших чоловіків і жінок на фронті. Від імені всієї Верховної Ради дякую за це. Але, будь ласка, не зупиняйтеся та продовжуйте робити все можливе, щоб показати, що білоруський народ проти цієї війни. Білоруси, не треба помирати за Росію! Живіть заради своєї країни! Нас з Вами ще чекає щасливе мирне життя, тільки встигніть зробити правильний вибір», - додав Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, загроза наступу військ з республіки білорусь на Волинському напрямку є високою, проте українські захисники готові дати відсіч.

Раніше у МВС проінформували, що російська військова техніка підходить до білоруського кордону, щоб з певними силами спробувати проникнути на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-